Blogi | Ainutlaatuinen tapahtuma maailmassa

20.3.2019

Lajikarnevaalit palaavat ensi kesänä Lohjalle juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna.

Itse olen aikoinani, viime vuosituhannen loppupuolella, osallistunut juoksijana kestävyyskarnevaaleille Lohjalla. Muistikuvissani on useita ja tasaisia 800 metrin eriä Mauri Myllymäen hehkuttaessa kisakuuluttajana juoksijoiden menoa. Nyt ei kuitenkaan ole ohjelmassa kestävyysjuoksut, vaan tilalla nähdään kuula-, kiekko- ja korkeusväkeä.

Toimin SUL:n aluepäällikkönä läntisellä alueella. Työtehtäviini kuuluu myös mm. lajikarnevaalien koordinointi SUL:n toimesta. Teen siis yhteistyötä karnevaalirehtoreiden sekä paikallisjärjestäjien kanssa, jotta saisimme luotua laadukkaat ja osallistujarikkaat tapahtumat.

Lajikarnevaalit on ainutlaatuinen tapahtuma maailmassa. Missään muualla maailmassa ei kokoonnuta vastaavalla tavalla kaikissa lajeissa ”sukukokouksiin”, kuten tapahtuu eri puolella Suomea yhden pitkän viikonlopun aikana. 

Lajikarnevaalit ei ole vain kilpailutapahtuma, vaan sen lisäksi myös erinomainen leiritys- ja koulutustapahtuma niin urheilijoille, vanhemmille kuin valmentajillekin. Viikonlopun aikana vaihdetaan paljon tietoa, opitaan ja vahvistetaan taitoja sekä tutustutaan muihin lajin harrastajiin. Mikä sen hienompaa, kuin se miten juuri lajin pariin tulleet ihmiset janoavat ja saavat tietoa kokeneilta valmentajilta ja urheilijoilta. Uskon, että siten vältetään monta kuoppaa ja mutkaa tulevalla uralla. Tutustumisen jälkeen on myös matalampi kynnys ottaa yhteyttä karnevaalien jälkeen.

Odotan mielenkiinnolla Lohjan lajikarnevaaleja. Puitteet ovat erinomaiset ja osaavia ihmisiä on puikoissa niin Lohjalla kuin rehtoreidenkin rooleissa. Kolmen lajin karnevaali antaa myös paljon mahdollisuuksia. Kuula ja kiekko ovat tehneet jo vuosikausia yhteistyötä myös karnevaalien merkeissä. Nyt on mahdollisuus vielä miettiä, mitä annettavaa, saatavaa ja yhteistä ohjelmaa voisi olla myös korkeusryhmän kanssa.

Itse ainakin aion ajella ensi kesänä Lohjan karnevaaleille. Uskon näkeväni Harjun kentän ympäristössä lukuisan määrän yleisurheiluihmisiä.

Nähdään Lohjalla! 

Tapio Rajamäki
SUL lajikarnevaalivastaava
aluepäällikkö, läntinen alue

#koordinaattori