Blogi | Karnevaaleilta Suomen parasta tekniikkavalmennusta!

5.3.2019

Korkeuskarnevaalien rehtorin ominaisuudessa toivotan kaikki korkeushypystä kiinnostuneet erittäin tervetulleeksi Lohjalle. Tehdään yhdessä tapahtumasta ikimuistoinen!

Ensimmäiset muistoni korkeuskarnevaaleilta ovat Viitasaarelta 15 vuotta sitten. Sen jälkeen olen ollut lähestulkoon jokaisena vuonna mukana. Aluksi urheilijana ja loppuajasta sekä urheilijana että valmentajana. Joka vuosi minua on vetänyt tapahtumaan se mahtava ilmapiiri, jonka samanhenkiset ihmiset saavat aikaan. Tämä onkin siivittänyt minut useita kertoja lajikarnevaalien pääkisan voittoon.

Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja AMK ja tällä hetkellä töissä Tahko Span uinninvalvonnassa. Hitaana ja hiljaisena hämäläisenä olen päätynyt tänne lupsakoiden ja kierojen savolaisten keskuuteen. Lienevätkö stereotypiat paikkansapitäviä ja vastuu siirtyy kuulijalle. Liikkuminen on elämäntapani ja tällä hetkelle pelailen kilpailumielessä salibandya.

Oma urheilu-urani alkoi jo yhdeksänvuotiaana Vilppulan Veikkojen väreissä, monipuolisesti ottelujen kautta, hiihtämistäkään unohtamatta. Pidin erityisesti pitkien matkojen juoksemisesta ja korkeushypystä. Hyppelehtiminen on sujunut minulta pienestä pitäen luontevasti. Tekniikassa minulla on aina ollut parannettavaa ja siksi karnevaalit onkin loistava paikka saada Suomen parasta tekniikkavalmennusta, niin urheilijana kuin valmentajana. Mitä aikaisemmassa vaiheessa ymmärrät korkeushypyn sisintä, sen helpompi sinun on itseäsi kehittää.

Urani aikana olen voittanut monenvärisiä SM-mitaleita niin otteluissa kuin korkeudessakin, nuorissa ja aikuisissa. Minulla on ollut myös kunnia edustaa Suomea monissa maaotteluissa. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä päätin panostaa korkeushyppyyn ja jättää ottelut taka-alalle. Monipuolisuudesta on ollut minulle paljon hyötyä. Olen pystynyt harjoittelemaan kovaa ja palautumiseni on ollut aina hyvää. On ollut pohjaa mihin harjoitella, ja siksi en ole myöskään kärsinyt suurista loukkaantumisista - vain niin sanotusti viheliäisistä. Ennätykseni kirjataan lukemin 187.

Lohja kaupunkina tarjoaa varmasti loistavat, ja ehkä jopa hyvällä tapaa erilaiset, päivitetyt puitteet karnevaalien pitoon. Voimme mennä jopa yli lajirajojen, sillä samaan aikaan on kiekonheiton ja kuulantyönnön lajikarnevaalit.  Karnevaalien sisältöön olen ajatellut tuoda hieman medianäkökulmaa ja ryhmäytymistehtäviä perus lajiharjoittelun oheen.

Toivottavasti korkeushyppyväki pääsisi sankoin joukoin paikalle urheilemaan, valmentamaan ja kannustamaan. Sekä kärkihyppääjämme pistäisivät ehdottomasti karnevaalit kalenteriinsa. 

Jaetaan tietoa, otetaan oppia ja nautitaan ilmapiiristä!

Laura Rautanen
korkeushyppääjä, korkeuskarnevaalien rehtori


#rehtori #vakiokävijä