Blogi | Uutta ajatuskulmaa karnevaalikonseptiin

2.3.2019

Lohjan Lajikarnevaalien johtajana ja järjestävän seuran, Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden, valmennuspäällikkönä toivotan urheilijat tukijoukkoineen lämpimästi tervetulleeksi Lohjalle.

Länsi-Uudenmaan Urheilijat tunnetaan laadukkaista tapahtumajärjestelyistä. Esimerkiksi Lohja Junior Games on tuonut urheilijat heinäkuussa Lohjan urheilukentälle jo lähes 30 vuoden ajan. Myös Suomen Aikuisurheiluliiton SM-kilpailuissa kesällä 2017 nähtiin satoja urheilijoita. 

Kuten monissa muissakin seuroissa, myös meillä aktiivisten toimijoiden joukko on pieni. Mutta kun se pieni joukko on osaavaa ja innostunutta, se kykenee helposti organisoimaan isotkin puitteet. Myös omat nuoret urheilijamme ovat keskeisessä roolissa tapahtumajärjestelyissä. Näin he saavat itsekin hyödyllistä kokemusta vastuun kantamisesta ja tapahtumien järjestämisestä.

Karnevaalien keskus tulee olemaan Harjun urheilukentällä, joka uudistettiin perustuksiaan myöten vain kaksi vuotta sitten. Esimerkiksi kentän niin sanottu D-alue on kokonaan paksumpaa pinnoitetta. Tämä mahdollistaa korkeushyppypaikkojen sijoittelun siten, että voimme täysipainoisesti huomioida tuulen ja muut olosuhteet. Alueelle saadaan yhdellä kertaa jopa viisi korkeushyppypaikkaa hyvällä ponnistusalustalla.

Heittopaikoistamme viisi sijaitsee urheilukentällä ja sen viereisellä hiekkakentällä. Myös urheilukentän kiekko- ja kuularingit on täysin uusittu remontin yhteydessä. Kolme rinkiä sijaitsee viereisellä hiekkakentällä. Niistä yksi on muunneltavissa sekä kiekkoon että kuulaan. Näiden lisäksi käytössämme on muutaman kilometrin päässä sijaitseva Lempolan heittopaikka. Sinne saimme pari vuotta sitten sähkölämmitteisen ringin, joka mahdollistaa nyt ulkoheitot ympäri vuoden. Omat urheilijamme käyttävät sitä aktiivisesti pitääkseen yllä rinkituntumaa.

Varsinaisten lajipaikkojen lisäksi kentän välittömässä läheisyydessä sijaitseva Neidonkeitaan uimahalli ja kuntosali sekä lähikoulujen liikuntatilat tarjoavat karnevaalivieraille loistavat puitteet kaikenlaiseen harjoitteluun.

Yleisesti ottaen Lajikarnevaalit on perinteinen suomalainen yleisurheilukonsepti. Aika kuitenkin kulkee ja hyvätkin konseptit vaativat välillä päivittämistä. Uutena karnevaalijärjestäjänä me yritämme nyt löytää hieman uutta ajatuskulmaa, jolla karnevaaleja saataisiin taas elävöitettyä. Lohjalla tulemme esimerkiksi panostamaan lajiyhteisöjen väliseen yhteistyöhön. Pyrimme ottamaan mukaan myös moniottelijat. 

Yleisurheilu on yhteinen asia!

Juha Heinänen
valmennuspäällikkö | Länsi-Uudenmaan Urheilijat

#karnevaalijohtaja