Blogi | Voima on vapaaehtoisissa

2.3.2019

Lohjan Lajikarnevaalit tuovat Lohjalle jopa pari sataa urheilijaa. Tulemme tarvitsemaan toimitsijoita ja muita avustajia mitä moninaisimpiin tehtäviin. Meillä on omasta takaa aktiivinen ydinjoukko ja sen lisäksi lukuisia ”luottoavustajia”, joiden kanssa tiedämme onnistuvamme. Tämän iloisen joukkomme jatkoksi toivotamme tervetulleiksi myös seuran ulkopuoliset avustajat.

Vapaaehtoistyö on korvaamattoman arvokasta. Yleisurheilun kilpailutoiminta, ja moni muukin osa-alue, pyörii täysin vapaaehtoisuuden varassa. Edes kaikista suurimmilla tapahtumilla ei ole niin vahvaa taloutta, että toiminnot voitaisiin hoitaa pelkästään palkatulla työvoimalla. Ilman vapaaehtoisia ei ole myöskään tapahtumia tai kilpailuja. Fakta.

Onneksi kuitenkin niin moni kokee vapaaehtoistyön antoisaksi ja mielekkääksi tekemiseksi. Harvoin sitä itsekään ajattelee antavansa pois omaa aikaansa. Päinvastoin.

Yleisurheilutapahtumissa avustaminen on paljon enemmän kuin työtä. Kulisseissa toimiminen avaa täysin uudenlaisen näkökulman urheiluun. Vain osallistumalla on mahdollista nähdä, miten moninaisten vaiheiden kautta kaikki rakentuu. Lisäksi se antaa aitiopaikan seurata läheltä urheilijoiden elämää kaikissa tunneskaaloissa. Välillä riemua ja itsensä ylittämisen hetkiä. Välillä sitkeää taistelua läpi vaikeuksien. Osallistuminen isojen tapahtumien järjestämiseen on myös meriitti, joka kannattaa kirjata osaksi omaa CV:tä.

Osallistuminen vapaaehtoistoimintaan on myös verkostoitumista parhaimmillaan. Harrastustoiminnan puitteissa tehtävä talkootyö kokoaa yhteen ihmisiä hyvin erilaisilta aloilta ja alueilta. Nämä suhteet voivat joskus yllättää muillakin elämänalueilla. Näppärä tehtävien hoitaminen voi jäädä oikean henkilön mieleen ja poikia vaikkapa työpaikan joskus tulevaisuudessa.

Mukaan voi lähteä kuka tahansa, matalalla kynnyksellä. Meillä on tarjolla paljon erilaisia tehtäviä, joista iso osa ei vaadi ennakko-osaamista. Eikä kukaan joudu toimimaan yksinään. Mukavassa porukassa hommien hoitaminen sujuu ja aina on lähellä joku, joka osaa tarvittaessa neuvoa. Tarjolla on perinteisten heitto- ja hyppypaikkojen toimitsijatehtävien lisäksi mm. ruokahuoltoon liittyviä tehtäviä sekä karnevaalikansliassa ja tulospalvelussa avustamista. Näiden lisäksi otamme mielellämme vastaan taitavia apukäsiä esimerkiksi ennakkomarkkinointiin ja yhteistyökumppanien kanssa asioimiseen.

Tehtäviä on tarjolla kaiken ikäisille, sekä aikuisille että nuorille. Myös työaika joustaa. Voit osallistua kaikkina tapahtumapäivinä tai halutessasi vain yhtenä. Puolikin päivää riittää. Jos siis omaat iloista mieltä ja haluat antaa parhaan mahdollisen panoksesi siihen, että nuoret urheilijat saavat onnistuneen leirin ja kilpailut, tule mukaan

Tahdomme juuri sinut!
Krista Alm
Tiedottaja | Länsi-Uudenmaan Urheilijat

#vapaaehtoinen